10 websites om jouw ideale klimaatjob te vinden

Bij Klimaatjobs.be doen we ons uiterste best om je de beste jobs aan te bieden die een positieve impact hebben op het klimaat, maar er is meer! En gelukkig maar, want voor de transitie naar een duurzame samenleving zullen we duizenden nieuwe jobs moeten invullen.

Wij selecteerden 10 websites met vergelijkbare vacatures zodat jij nog sneller de duurzame job vindt die het beste bij jou past. Succes!

LinkedIn (duh)

Vanzelfsprekend LinkedIn! Al zijn de klimaatjobs soms moeilijker te vinden dan je verwacht. Behalve als je weet wat je zoekt.

Het komt erop aan om de juiste filters te gebruiken, en daar hebben wij een handige shortcut voor gemaakt: https://kjobs.be/LinkedInJobs. Zo kom je moeiteloos uit op een uitstekende, voorgeselecteerde lijst van klimaatgerelateerde jobs.

LinkedIn onderschrijft trouwens al lang het algemeen belang van klimaatjobs, o.a. in dit artikel van Peggy Brannigan, hun Director of Global Environmental Sustainability: How to find Green Work. (volg haar)

Bond Beter Leefmilieu

Hoewel vaak gericht op natuur en milieu, vind je op de vacaturepagina van Bond Beter Leefmilieu ook heel regelmatig klimaatjobs.

Bond Beter Leefmilieu is zowat de OG van alles wat met duurzaamheid, milieu en klimaat te maken heeft in België, dus ga ervan uit dat deze jobs uitstekend passen in jouw kraam.

Indeed

Indeed.com is het bekende, wereldwijde en geautomatiseerde jobportaal. Die automatisatie heeft soms als nadeel dat de filters niet altijd even accuraat zijn.

Op onze homepage vind je al zo’n gefilterde lijst met jobs van Indeed. Er sluipen vaak niet-klimaatgerelateerde jobs door de mazen van het net, maar het geeft een goed beeld van wat er elders beschikbaar is.

Als je zelf op zoek gaat, raden we je aan één van deze keywords te gebruiken: climate, climate change, klimaat, sustainability, duurzaamheid, hernieuwbaar, renewable, environment, milieu, energy, HSE, EHS, ESG. Ook handig voor andere grote jobplatformen zoals VDAB.be, Randstad.be, Jobat.be, Stepstone.be, Careerjet.be, etc.

JLE Solutions

JLE Solutions uit Antwerpen is één van onze partners. Je zal waarschijnlijk al klimaatjobs van JLE Solutions zijn tegenkomen op Klimaatjobs.be, maar bekijk zeker ook de jobpagina op hun eigen website.

Zij specialiseren zich in headhunting en recruitment voor grote klanten in de duurzame sector. Aarzel niet om pro-actief je cv naar hen te sturen. Ze zijn altijd op zoek naar nieuwe profielen want de vraag uit de klimaatjobmarkt blijft stijgen.

Milieuvacatures.be

Een relatief nieuwe speler op de markt een vergelijkbaar aanbod aan klimaatjobs. Milieuvacatures.be is één van de merken van Jobconcepts.be, die een dertigtal gespecialiseerde jobsites uitbaten.

Duurzamevacatures.be

Duurzamevacatures.be biedt een groot aanbod aan "vacatures met en positieve impact" in de breedste zin van het woord. Klimaatjobs én jobs in de sociale sector zoals je die ook vindt bij 11.be.

Duurzamevacatures.be is een initiatief van CERM-HR, experts en consultants die zich inzetten op duurzaam talent, impact op de samenleving, mens en milieu.

Sustainablejobs.be

De nieuwe Belgische tak van het Nederlandse Sustainablejobs.nl, onderdeel van werkze.com. Pas gestart in 2022, maar een respectabel aanbod.

ClimateBase

De Amerikaanse grote broer van Klimaatjobs.be!

Ze zijn intussen hun jobplatform-roots ontgroeid, maar je vind er nog altijd meer dan 3000 klimaatjobs die vrijwel allemaal internationaal gericht zijn. Als je zin hebt in een buitenlands avontuur, zijn zij de beste bron!

GitHub

Ben je een software engineer op zoek naar een klimaatjob? GitHub-gebruiker Pogopaule heeft een lijst gemaakt van bedrijven en jobplatformen die regelmatig softwarejobs posten in de duurzame sector.

Internationaal, maar er zijn zeker genoeg Europese vacatures te vinden. Zoals alles op GitHub staat of valt de kwaliteit bij de bijdragen van anderen.

Climate Tech VC

Climate Tech VC is Amerikaans en volledig gericht op de startups en venture capital in de climate tech scene.

Ook zij hebben platform voor klimaatjobs bij bedrijven die bij hen de revue passeren.

Nóg meer??

Hebben we er gemist? Ken je nog bronnen voor klimaatjobs in België, Nederland, Europa of de rest van de wereld? Laat het ons weten. We voegen ze graag toe aan deze lijst.